» Hoofdmap

Titel: Here's 2002
Jaartal: 2001
Info:
In de loop van 2001 komt de propagandamachine voor het Culturele Hoofdstad-jaar 2002 stilaan op kruissnelheid.
De slogan “Never mind 2000, here’s 2002” verwijst naar de organisatie, twee jaar eerder, van de Europabeker voetbal. Waarin ook Brugge, zoals u zich herinnert, een rol speelde. De affiche lijkt te suggereren dat het nù pas echt serieus wordt.
Veel dynamisme straalt dit meertalige ontwerp anders niet uit. Het logo met het uitroepteken – de eerste de beste scholier bedenkt zoiets – was gelukkig geen lang leven beschoren. Het zou algauw vervangen worden door een minder banaal embleem.
De affiche verwijst naar een project met een container die in de loop van 2001 op verschillende tijdstippen op verschillende plaatsen staat opgesteld: aan het Stationsplein, op het Jan van Eyck Plein, in Zeebrugge en tenslotte op de Burg.
Binnenin kan de Bruggeling kennis maken met wat het aanstromende cultuurjaar 2002 allemaal belooft. Hij stapt, voorzichtig als altijd, ietwat aarzelend de container binnen, benieuwd wat het worden zal, maar is al bij al best trots omtrent het komende cultuurjaar. Terwijl hij zich bezorgd afvraagt, of dat rare nieuwe gebouw op het Zand op tijd zal afgewerkt raken …